Bűbáj kozmetika

A szőlő és bor csodálatos hatása a bőrre

Már ősidők óta ismert, hogy a szőlő és a bor számos értékes és aktív hatóanyagot tartalmaz. A szőlő húsa, magja, bőre és a bor mindent tartalmaz, amire a bőrnek szüksége van.

A szőlőben található aktív hatóanyagokat és azok hatását a bőrre 1993-ban a franciaországi Bordeauxban kezdték először tanulmányozni. Megállapították és bebizonyították, hogy a szőlő kifejezetten hasznos hatóanyagokat tartalmaz, melyek lassítják a bőr öregedését és csökkentik a ráncok mélységét.

Lássuk csak, melyek ezek a bőrt selymesen puhává és simábbá varázsoló hatóanyagok.

E- és C- vitamin, a leghatékonyabb vitaminok a bőrfiatalításában.

A - vitamin, hat az öregedés ellen, serkenti a sejtek megújulását, erősíti a bőr ellenálló képességét.

B – vitamin komplex (kivéve a B12– vitamint), a bőr normál működésében játszik fontos szerepet. Egészségesen tartja és segíti a víz és zsír kiválasztását.

F – vitamin (linolén és linolsav), segíti a nedvesség megtartását, visszaállítja az epidermisz hidrolipid burkát és erősíti a bőr ellenálló képességét.

Bioflavonoidok, erős antioxidánsok és védik a bőrt az UV sugaraktól.

Polifenolok, nagyon erős antioxidánsok. Védik a bőrt a káros hatásoktól, más hatóanyagokkal biztosítják a bőr számára a megfelelő vérellátást, nedvességet, rugalmasságot.

Foszfor- és szilíciumsav, biztosítják a bőr szépségét.

Ásványi anyagok, mint pl. a foszfor, kalcium, kálium, vas, magnézium hidratálják és ápolják a bőrt.

Alma, citrom és borsav eltávolítják a hámsejteket.

Esszenciális zsírsavak (elsősorban linol- és oleinsavak), nedvességet és rugalmasságot biztosítanak a bőr számára, valamint serkentik a természetes megújulási folyamatokat.

Borterápia - Anti age kezelés tápláló szőlővel

Forrás: Kozmetika Afrodita hírlevél 2008/10-12.