Otthoni bőrápolásról

Ahhoz, hogy a kozmetikus által bőrünkön elért eredményeket szinten tarthassuk fontos odafigyelnünk az otthoni ápolásra. Minőségi kozmetikumokat használjunk bőrünk mindennapi ápolására.

Úgy gondolom, hogy a nappali-, éjszakai- és a szemápoló krémek használata már természetessé vált. Használjuk napi szinten őket.

Ha Ön sokat tartózkodik napon, érdemes olyan nappali krémet választani, amely fényvédőt is tartalmaz, vagy nappali kréme fölé kenjen fényvédő szert. Ne felejtse el teste bőrének védelmét sem és használjon ott is fényvédő krémet.
Szívesen ajánlom tapasztalataim alapján Ilcsi paradicsomos napozóját, mely 12-es és 22-es fényvédő faktorral kapható. Megvéd a káros sugárzástól, szép barnaságot ad a bőrnek napozás után.
Évről évre érezhetjük, hogy a nap egyre égetőbben sugároz, így mindenképpen tartsuk be, hogy nyáron 11 és 15 óra között nem tartózkodunk napon. Gyermekeink érzékeny bőrét is védjük a káros sugaraktól.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy éjszakára alaposan tisztítsuk meg bőrünket a szennyeződésektől, sminktől, hogy bőrünk lélegezhessen. A szempillaspirált mindig mossuk le, mert ha éjszakára fent hagyjuk, akkor szempilláink letöredezhetnek. Szempilláink ápolására kiválóan alkalmas a mandula olaj, mely vitamin tartalmánál fogva erősíti a pillákat.

Hetente egyszer, kétszer radírozzuk le (peeling) bőrünket. Arcunkra finom szemcsés arcradírt használjunk, hogy ne sértsük fel bőrünket. Testünk radírozására kiválóan alkalmas a tusolás alatt használható lufa szivacs, vagy valamilyen nagyobb szemcséjű radír (kombinálhatjuk is a lufa szivacs és a testradír használatát), akár házilag elkészített cukor- olaj keverék. Radírozás után hidratáljuk bőrünket, hiszen az elhalt bőr rétegtől megszabadított bőr sokkal könnyebben krémezhető.

Amennyiben szívesen alkalmazna otthon házilag elkészíthető pakolásokat, de nem tudja, hogy az Ön bőrére milyen anyagok vannak jótékony hatással, itt talál pár házi pakolás receptet. Ha nincs tisztában bőrtípusával, forduljon kozmetikushoz, hogy bőrét diagnosztizálja.

Fontos, hogy ezeket a pakolásokat mindig frissen készítsük és használjuk fel. Az alaposan megtisztított bőrre vigyük fel egyenletes rétegben és 20 perc hatóidő után langyos vízzel mossuk le.

Használja ki a szépülésre szánt időt és tegyen be ellazító zenét, hogy érzékszerveit is kényeztesse és pihenjen a hatóidő alatt. Kellemes otthoni szépülést kívánok!

Kapcsolódó tartalom

A szőlő és bor csodálatos hatása a bőrre