Bűbáj kozmetika

Arctorna

“A szépség nyílt ajánlólevél, amely a szíveket előre megnyeri számunkra.”
(Arthur Schopenhauer)

Az arctornáról kozmetikus szemmel

Arcunk az első, amit más emberek először látnak meg rajtunk. Nagyon fontos az első benyomás! Egy ápolt arcú ember sokkal szimpatikusabb mindenki számára. Érthető tehát, hogy mindenki selymes, üde és fiatalos bőrre vágyik, kortól és nemtől függetlenül.

Az arctorna során arctájanként haladva dolgoztatjuk meg az izmokat. Érdekes élmény felfedezni óráról- órára, hogy mennyi izom található az arcunkon is. Ezeket az izmokat feszítjük meg az arctorna során. Először még nem könnyű feladat különválasztani arcunk izmait testünk izmaitól, de idővel már profin fog menni az elhatárolt munka.

Lássuk csak mi is történik a torna során a bőr alatt! Az arcunkon is, mint a testen harántcsíkolt izmok találhatók. Az izmok összehúzása és elernyesztése nem más, mint munkavégzés, amely során javul az anyagcsere, az izomrostok megerősödnek és gyarapodnak, ezzel simítják a felette fekvő bőrt. A tornáztatás során a nyirokkeringés aktívvá válik, így segít a felgyülemlett nyirkot, elszállítani a nyirokgyűjtőkbe, tehát az ödémás tünetek csökkennek. A bőrben lévő kollagén és elasztin megújul, így a bőr visszanyeri ruganyosságát.

Mivel a bőr méregtelenítődik, kezdetben előfordulhatnak acnék (pattanások), de ezek a további tornázások alkalmával szépen letisztulnak, így tisztul ki és frissítődik fel a bőr teljesen.

A méregtelenítődés mellett az anyagcsere fokozódik, így javul a bőr tápanyag és nedvesség felvétele is. Éppen ezért nagyon fontos a napi megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, hiszen ezzel is segítjük a szervezetünkben lezajló hidratációt. Bőrünk szépségét fokozhatjuk minőségi és változatos étrenddel is, mely során szervezetünk megkap minden tápanyagot, vitamint és nyomelemet, amire szüksége van.

Tornával edzett bőrön ezek után érthetően sokkal eredményesebbé válnak a kozmetikai kezelések.

A végeredmény pedig magáért beszél! A megereszkedett bőr visszahúzódik, a ráncok simulnak, a toka veszít tömegéből, a bőr pedig üde és egészséges lesz az arctornától.

Ismerőseink csak azt fogják látni, hogy milyen fiatalosak és üdék vagyunk. Az elismerő bókokat pedig nyugodt szívvel begyűjthetjük.

Fontos!

Arctornát nem végezhet, amennyiben kezeletlen magas vérnyomása, szemtúlnyomása, zöldhályogja, aktív arc- és homloküreg gyulladása van, vagy nyirokcsomóit kivették nyaknál, hónaljnál, illetve 3-4 hónapon belül kezelték botox injekcióval.

Ha bőrproblémája (rosacea), állkapocs ízületi- vagy csigolya kopása van, régebben műtötték a szemét, vagy plasztikai műtéte volt, kérem konzultáljon orvosával és hívja fel rá a tréner figyelmét!